Ook zo dol op chocolade?

hemelse modder

Ben jij ook zo dol op chocolade? Probeer dan deze Hemelse Modder!

Een overheerlijk chocolade nagerecht uit grootmoeders tijd in Noord Brabant en wellicht ook andere provincies?  De naam is meteen goedgekozen. Het is echt om te smullen, een ware smaak beleving uit de hemel 😉

Je hebt hiervoor nodig: (voor 4 personen)

  • 3 repen melk chocolade (verkade of ander merk)
  • 3 repen puur chocolade (verkade of ander merk)
  • 4 eieren
  • 1/4 liter slagroom
  • zout en suiker naar behoefte

Smelt de in stukjes gebroken chocoladerepen au bain marie (dus in een kom,  op stomend water) hangend boven een pannetje met zacht kokend water. Je kan een snufje zout toevoegen naar behoefte, moet niet mag wel.

Scheid de eitjes in eigeel en eiwit. Klop het eigeel met 2 lepels water en voeg dit mengsel toe aan de gesmolten chocolade.

Klop het eiwit stijf (zorg dat alles vetvrij is, anders mislukt het). Vetvrij maken doe je met citroen, mocht je dat nog niet weten.

Klop ook de slagroom  – met wat suiker – stijf  in een aparte kom.

Spatel eerst het opgeklopte eiwit en daarna de slagroom rustig door het chocolade mengsel. Zorg dat het mengsel echt op kamertemperatuur is, als dit te warm is zakt de room in. Stort in een lage schaal of verdeel over schaaltjes en zet afgedekt in de koelkast om op te stijven. Maar ja, ik kan me ook voorstellen dat je er niet vanaf kan blijven, in dat geval kun het ook meteen opeten 😉

Klop wat extra slagroom voor de garnering en je kunt er ook nog wat fruit bij doen voor de garnering, bijvoorbeeld halve aardbeien, frambozen of zelfs partjes sinaasappel. Lekker joh:-)

Plaats een reactie